Wat een toppers! Gefeliciteerd @TimCoronel en @TomCoronel! #Dakar2017 #eatmydust #eatmycheese https://t.co/7pFboBVQov 1 jaar geleden
Bekijk alle nieuwsberichten Overwinning voor Niels Langeveld

Overwinning voor Niels Langeveld

11-07-2017 De TCR Germany wedstrijden vonden afgelopen weekend plaats op de Motorsport Arena Oschersleben in Oostenrijk. De eerste race in de TCR Germany, eind april, vond ook op dit circuit plaats. Helaas pakte het toen minder goed voor Niels uit; hij belandde in de tweede race in de grindbak. Hoog tijd dus voor een revanche.

De eerste race startte Niels vanaf de zeer gunstige poleposition, maar helaas kwam de Audi niet goed weg. Elke ronde verloor hij kostbare seconden, waardoor Niels steeds meer verdedigend moest gaan rijden. Uiteindelijk finishte Niels als zesde, een prima positie voor zo’n zware race.

De tweede race werd in reversed grid gestart, waardoor Niels vanaf een tiende positie moest vertrekken. Dit bleek geen enkel probleem voor hem; hij schoot meteen naar de vierde positie. In tegenstelling tot de eerste race, deed de Audi dit keer wat hij moest doen. Het was een race met spannende manoeuvres van zowel Niels als de andere rijders. Zo kwam Steve Kirsch plots naar links, terwijl Niels daar reed. Vlak daarna nam Florian Thoma de bocht te wijd, waardoor Niels in het vrijgekomen gat kon sturen. Thoma reed echter ook terug naar die ideale lijn, waardoor hij in aanraking met Niels kwam. Gelukkig bleef iedereen ongedeerd, waarna Niels uiteindelijk als eerste kon finishen. Zijn eerste overwinning in de TCR Germany!

De volgende races vinden op 21-23 juli plaats op het circuit in Zandvoort, een thuiswedstrijd voor Niels. Wij wensen hem veel succes, en hopen op weer zo’n top resultaat!