Wat een toppers! Gefeliciteerd @TimCoronel en @TomCoronel! #Dakar2017 #eatmydust #eatmycheese https://t.co/7pFboBVQov 1 jaar geleden
Bekijk alle nieuwsberichten  Na zware crash in Portugal verschijnt Tom toch aan start in Argentiniƫ

Na zware crash in Portugal verschijnt Tom toch aan start in Argentiniƫ

20-07-2017 Er was niet veel meer over van de Cruze racewagen van Tom Coronel na afgelopen race in Portugal. Gelukkig hebben de monteurs dag en nacht aan de wagen gesleuteld, en kon hij net op tijd verscheept worden naar Argentinië. Daar, op het Termas de Rio Hondo, vond het zesde raceweekend plaats in de FIA-WTCC.

Doordat er zo weinig tijd was om de Cruze te repareren, kon hij helaas niet helemaal naar de zin van Tom afgesteld worden. Zo stond de eerste ronde in het teken van een ‘shake down’ van de auto, waarin de auto getest werd. Hier kwam een olielekkage en een defect aan de schokdemper door naar boven, maar dit kon ruim op tijd hersteld worden. In de eerste race ging Tom vlot van start, en schoof hij al snel een plaats op. Hij reed een stabiele race, waar hij uiteindelijk negende werd.

Bij de tweede race durfde Tom Coronel iets meer te geven, en startte hij wat agressiever. Hij kwam voor Filippi terecht, kreeg een behoorlijke tik van Huff, maar kon de race toch stabiel uitrijden. Uiteindelijk finishte hij op een tiende positie. Tom staat nu zesde in het FIA-WTCC klassement, een uitstekende presentatie.

De zomerstop is nu begonnen, wat betekent dat Tom even van zijn welverdiende rust kan genieten. De volgende race in het FIA-WTCC klassement vindt plaats van 13-15 oktober op het Ningbo International Speedpark in China. Genoeg tijd dus om de racewagen helemaal op Tom af te stellen!